Израелските сили са убили палестински екстремист по време на сблъсък в

...
Израелските сили са убили палестински екстремист по време на сблъсък в
Коментари Харесай

Израелските сили убиха палестински бунтовник

Израелските сили са убили палестински екстремист по време на конфликт в Западния бряг в четвъртък, заяви въоръжената формация " Бригадата на мъчениците на Ал-Акса ".

Израелската войска сподели, че до момента в който е работила в град Наблус в северната част на Западния бряг, сцена на чести армейски набези и съдбовни конфликти през последните 15 месеца, обвинен палестинец е стрелял по нейните бойци, които са отвърнали на изстрела.

Палестинското здравно министерство удостовери, че един човек е погубен.

" Бригадата на мъчениците на Ал-Акса ", въоръжена група , обвързвана с партията Фатах на палестинския президент Махмуд Абас, разгласи боеца за член.

На 8 август, 132 израелски заселници са нахлуха в дворовете на джамията Ал-Акса в Йерусалим във вторник. Нахлуването е било осъществено със мощна поддръжка от израелските сили.

Мирните договаряния с посредничеството на Съединени американски щати, ориентирани към основаване на палестинска страна на Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим, се провалиха през 2014 година и не демонстрират никакви признаци за обновяване.

Насилието се утежни от предходната година на Западния бряг, територия, която Израел завладя през войната от 1967 година и където палестинците имат лимитирано самоуправление.
 132 израелски заселници са нахлули в Ал-Акса в Йерусалим
132 израелски заселници са нахлули в Ал-Акса в Йерусалим

Според източници общо 77 заселници и 55 израелски бойци са проникнали на територията на храма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР